Wethouder leest voor op Avonturijn

09-10-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Het is Kinderboekenweek, met als thema ‘Reis mee’, en dat betekent in Vlaardingen dat er leden van het college erop uit trekken om voor te lezen op scholen. Vandaag was dat wethouder Sebastiaan Nieuwland en de plek van handeling was basisschool Avonturijn aan de Van Hogendorplaan.

Wethouder Sebastiaan Nieuwland nam de kinderen van Basisschool Avonturijn mee op avontuur  en las voor uit “Evi, Nick en ik” van Anna Woltz. Nieuwland vertelde vooraf dat hij aangekondigd was als een ‘belangrijk persoon’, maar dat de kinderen zich daar niets van aan moesten trekken; ‘dat was ook helemaal niet zo’, aldus de wethouder.

Het voorlezen ging hem goed af, maar in het verleden had Sebastiaan Nieuwland dan ook veel oefening gehad. Hij was ooit begonnen als ‘meester’ in een klas vol kleuters en later doorgestroomd als directeur. Kort voor zijn vertrek naar Vlaardingen was hij directeur bestuurder van de Bloemendaalse schoolvereniging.

Nieuwland bleek in ieder geval een natuurtalent, wist de kinderen te boeien en ook een keer aan het schrikken te maken, bij een uitroep zoals die in het boek voorkwam. Een ervaring om nooit te vergeten, voor de leerlingen en wethouder.Gerelateerd