Categorieën

Service

Vlaardings kinderdictee als finale van het schooljaar

Vlaardings kinderdictee als finale van het schooljaar
Onderwijs

Vlaardings kinderdictee als finale van het schooljaar

  • Redactie
  • 21-06-2021
  • Onderwijs
Vlaardings kinderdictee als finale van het schooljaar
VLAARDINGEN - Veertig kinderen van diverse basisscholen uit Vlaardingen doen mee aan de uitgestelde finale van het Vlaardings Kinderdictee. Burgemeester Bas Eenhoorn leest het dictee voor en de winnaars winnen geldprijzen voor een goed kinderdoel, dat zij zelf mogen uitkiezen. De finale wordt gehouden op 30 juni in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. De voorrondes zijn al in 2020 gehouden en per klas zijn de twee beste leerlingen genomineerd. 

Rotaryclub Vlaardingen organiseert elk jaar zowel het Groot Vlaardings Dictee als het Vlaardings Kinderdictee. Het kinderdictee wordt gefinancierd door sponsoren en fondsen. Het grote dictee is een fondsenwervingsactie. De opbrengsten komen van sponsoren en deelnemers. Rotaryclub Vlaardingen heeft zich voor drie jaar verbonden aan de bestrijding van de laaggeletterdheid in onze stad. Dat doet de club in samenwerking met het Bondgenootschap Basisvaardigheden Vlaardingen en de stichting Lezen en Schrijven. 

In Vlaardingen wonen 15.000 mensen die onvoldoende kunnen lezen en schrijven. Dit leidt tot veel sociale en maatschappelijke problemen. Mensen raken bijvoorbeeld tot twee keer sneller in de bijstand, hebben meer moeite met het vinden van een baan en leven ongezonder. Kinderen met ouders uit deze groep presteren vaak minder goed op school. 

Meer informatie: www.grootvlaardingsdictee.nl.