Categorieën

Service

Succesvolle ochtend vol 'empowerment'

Succesvolle ochtend vol 'empowerment'
Onderwijs

Succesvolle ochtend vol 'empowerment'

  • Advertorial
  • 09-12-2015
  • Onderwijs
Succesvolle ochtend vol 'empowerment'

VLAARDINGEN -Op dinsdagochtend 8 december organiseerden Stichting Aanzet, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Vele Vlaardingers Eén Huis van 9.00 uur tot 12.00 uur een ochtend voor Vlaardingse vrouwen in KADE40. Deze ochtend was bedoeld om de vrouwen, veelal moeders, aan te zetten tot het gebruik van hun eigen kwaliteiten, talenten en krachten. De opzet was om vrouwen nog meer te laten beseffen dat zij zelf verantwoordelijkheid moeten nemen om met hun eigen situatie om te gaan, waardoor zij meer grip op hun eigen leven kunnen krijgen.

Vrouwen genoten van een ochtend vol workshops die gericht waren op empowerment, zelfredzaamheid en vrouw zijn. Tussen de workshops door konden zij met elkaar praten om elkaar beter te leren kennen onder het genot van koffie en thee met allerlei lekkernijen die ook weer door vrouwen van verschillende culturen waren gemaakt.

Er werden workshops gegeven om bewuster te gaan leven
- Informatie krijgen over hoe je je gezond kunt voelen.
- Wat kun je het beste eten? Waarom is het drinken van water zo gezond?
- Waarom is bewegen zo belangrijk voor je?
- Welke sport zou je willen beoefenen?
- Wat voor invloed hebben hormonen, emoties en levensstijl op je dagelijkse leven?

De deelnemers kregen de kans zelf mee te denken over al deze vragen, zodat zij zich bewust beter in hun lijf en geest konden gaan voelen.

Bij de workshops in het teken van empowerment kregen vrouwen informatie en gingen zij naar hun eigen kracht op zoek. Die kracht kan zitten in het doen van een activiteit, in zorgen voor een ander, in je mooi voelen (je gaat stralen doordat er aan jou wordt gewerkt door massage, het verzorgen van je nagels, het verzorgen van je gezicht of je haar), in hulp zoeken of in met elkaar over je probleem of situatie praten.

Leerlingen van het VOS verzorgden de nagels van de vrouwen en gaven hen een gezichtsbehandeling. Er was een kapster, die adviezen gaf over haarverzorging en enkele vrouwen voorzag van een nieuw kapsel. Veel vrouwen deden actief mee bij de workshop zelfverdediging, die door de organisatie DOEL preventie werd gegeven. Als je de deur van deze zaal open deed, stroomde de energie en power je tegemoet!

In de hal stonden ook informatiekraampjes van Baboe, JOGG en teamplayers en Minters. Voor de 30 kinderen die meegenomen waren, waren er oppassen, die met speelgoed klaar zaten in de theaterzaal en de kinderen schminkten. Ook hier waren leerlingen van het VOS actief, naast een aantal vertrouwde oppassen van Stichting Aanzet.

Het was een ochtend, vol energie en vrolijkheid. Voor herhaling vatbaar, zeiden veel deelnemers. Een paar moeders:
,,Ik voel me gelukkig door al die verwenbehandelingen.’’
,,Ik zou zeker weer komen, als het nog eens georganiseerd zou worden.’’
,,Het was een gezellige ochtend, leerzaam en vooral leuk met zoveel andere moeders.’’
,,De opvang voor de kids was top geregeld!’’

De hoofdorganisatoren Nawal AlBaz en Kirsten Ebeli van Stichting Aanzet en Marianne Schippers van het CJG hebben een super prestatie geleverd!

Stichting Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Stichting Aanzet →