Sprookjesproject op de Jan Ligthart

13-11-2015 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op de Jan Ligthart is de afgelopen week hard gewerkt aan het project over ‘Sprookjes’! De jongere kinderen hebben veel geluisterd naar allerlei sprookjes. Daarbij hebben zij ook van alles geknutseld: kastelen, draken, schilden, de koets van Assepoesters, maskers en kikkerprinsen. Daarnaast hebben zij zelf ‘heksensoep’ gemaakt.

De oudere kinderen hebben zelf sprookjes bedacht en geschreven. Er is een  songboek en een toverboek gemaakt. Van diverse sprookjes zijn striptekeningen gemaakt. Alles bij elkaar vormt een mooi en vrolijk geheel. Ook de klaslokalen waren geheel in stijl ingericht. Op de Jan Ligthart wordt hard gewerkt aan het Engelse onderwijs. Zo ook tijdens het sprookjesproject. Groep 1 en 2 leerden een Engels liedje over ‘Goldilocks’. Groep 3 en 4 luisterden naar de Engelse versie van Goudlokje.

In groep 5 werkten de kinderen aan een werkstuk in het Engels over Little Red Riding Hood (Roodkapje). Aan de oudere kinderen werd het verhaal voorgelezen over Pinokkio. Dit gebeurde ook weer in het Engels en zij bekeken de Engelse film van Cinderella (Assepoester). De kinderen van groep 8 schreven Engelstalige brieven naar hun Franse penvrienden over het sprookjesbos in de Efteling.

Het spannende sluitstuk van het project was een super leuke speurtocht! De oudste kinderen waren verkleed als sprookjesfiguren. De jongere kinderen moesten proberen om de oudere kinderen te vinden.Gerelateerd