Categorieën

Service

School zamelt spullen in voor vluchtelingen

School zamelt spullen in voor vluchtelingen
Onderwijs

School zamelt spullen in voor vluchtelingen

  • Redactie
  • 23-01-2016
  • Onderwijs
School zamelt spullen in voor vluchtelingen

VLAARDINGEN - Vlaardingse Dagschool Erasmus heeft de afgelopen periode een flink aantal schoenendozen met speelgoed en kleding ingezameld. Deze schoenendozen zijn op 22 januari opgehaald door de Welkomwinkel aan de Hoogstraat 216. De inhoud is bestemd voor de vluchtelingen, die sinds kort in Vlaardingen worden opgevangen.

De leerkrachten willen op deze manier de kinderen meer bewust maken van het feit dat ze mensen kunnen helpen, die het slechter hebben dan zijzelf. Dit heeft ook te maken met de Vreedzame School gedachte. Je vormt met elkaar één gemeenschap en voelt je betrokken bij je medemens. De kinderen hebben thuis speelgoed, stiften, boekjes en soms ook kleding verzameld in een schoenendoos of tasje.

Lia Tabeling, leerkracht: ,,Wij hebben voor de kerst met de kleuters het thema schoenenwinkel afgesloten. We hadden nog een hoop schoenendozen over en zodoende kwamen wij op dit idee. Het idee eerst afgestemd met de rest van het team en vervolgens hebben we contact opgenomen met de Welkomwinkel. Zij waren erg enthousiast en verlenen graag hun medewerking. Nog een tip: de Welkomwinkel zit nog te springen om spullen (speelgoed, boeken, kleding of huisraad), dus als mensen thuis nog iets hebben liggen’’.

 

Wethouder Cees Oosterom op bezoek

Wethouder Cees Oosterom was op deze dag bij Vlaardingse Dagschool Erasmus: ,,Ik vind het een bijzondere actie en ben blij dat zoveel spullen zijn ingezameld om aan andere kinderen te geven en gelukkig te maken.’’ De wethouder hielp vervolgens de kinderen om alle schoenendozen in de bus te laden.

 

Over de school en peuterspeelzaal

Vlaardingse Dagschool Erasmus is een gezonde, Vreedzame School. Het motto is ‘gezien, gehoord en betrokken’. Het idee achter de Vreedzame School is dat de school een gemeenschap wordt, waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het kernbegrip is dus sociale verbondenheid. Aangepast aan het niveau van de verschillende groepen zijn er lessen waarin de kinderen sociale vaardigheden kunnen trainen. Ze leren op een prettige manier conflicten op te lossen of goed te kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen.

 

Spelen, stimuleren, ontwikkelen en ontmoeten, dat zijn de kernfuncties van de peuterspeelzaal Erasmus. Kinderen van 2 tot 4 jaar leren in een ongedwongen sfeer en in een veilige omgeving om met leeftijdsgenootjes om te gaan.

Kinderen komen gemiddeld twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. Voor peuterspeelzaal Erasmus is geen wachtlijst. U bent van harte welkom om eens te komen kijken. U kunt gewoon langskomen bij de peuterspeelzaal aan de Huijgensstraat. Via de website van Wijzer in Opvang & Onderwijs, wijzer.nu , kunt u uw kind aanmelden voor de peuterspeelzaal.