Reünie: 100 jaar Groen van Prinstererlyceum

26-06-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Binnenkort is het zover! Op zaterdag 21 september 2019 opent het Groen van Prinstererlyceum zijn deuren voor oud-leerlingen, oud-medewerkers en huidige medewerkers om met elkaar het honderdjarig bestaan van de school te vieren. Om 14.00 uur verwelkomt de school de oud-medewerkers en zal de heer Chambone, de huidige directeur, de officiële opening verrichten. Dan is er gelegenheid om samen een drankje te nuttigen, door de boeken op de boekentafel te struinen en te kijken welke veranderingen de school in de loop der jaren ondergaan heeft.

Om 15.00 uur begint het grote weerzien wanneer honderden oud-leerlingen de school binnenkomen. Wat staat er allemaal voor je op het programma? Natuurlijk de gebruikelijke reünie-items zoals een film- en fotolokaal waar een duik in het verleden genomen kan worden. Hoe geweldig is het jezelf terug te kunnen zien in een van de vele fotoalbums uit de jaren negentig, tachtig, zeventig, zestig of misschien nog wel ouder, of samen met je oud-klasgenoten en oud-collega’s films te bekijken van de vele reizen, evenementen en MuToDa- voorstellingen van de afgelopen tientallen jaren.

Natuurlijk ontbreekt ook een fotograaf niet en voor een extra dimensie zorgen twee Franse cartoontekenaars, die de school speciaal voor jou uit Montmartre heeft laten overkomen. En wat te denken van een klaslokaal, helemaal ingericht zoals er in het midden van de vorige eeuw werd lesgegeven, waar oud-docenten hun kunsten nog een keer zullen vertonen. Het geheel wordt opgeluisterd door twee optredens van de legendarische Amazing Stroopwafels, die hun roots op ’t Groen hebben liggen en dus op deze dag niet mogen ontbreken.

Nog even onder voorbehoud, maar als onze oud-leerling Lévi Weemoedt (‘Pessimisme kun je leren’) vanuit Drenthe wil overkomen kan je deze dag ook deelgenoot zijn van enkele wervelende voorstellingen van hem én zijn ‘herontdekker’, schrijver, columnist en televisiepersoonlijkheid Özcan Akyol. Uiteraard is er gelegenheid om een maaltijd op ’t Groen te nuttigen. Rond 20.00 uur sluiten de deuren weer, naar hopelijk een geweldig weerzien met jullie allen. Inschrijven voor de reünie kan HIERGerelateerd