Puberhersenen in ontwikkeling

27-10-2021 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 11 november organiseert de Bibliotheek de Plataan in samenwerking met de Hersenstichting van 20.00 tot 21.00 uur een interessante lezing over de puberhersenen in de Bibliotheek Vlaardingen Centrum aan de Waalstraat 100. De puberteit kan een hoop onzekerheid en verwarring met zich meebrengen. Voor pubers zelf, maar ook voor hun ouders. Want hoe ga je om met een kind dat zich de ene keer heel volwassen gedraagt en de andere keer juist niet? 

Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen. De volledige ontwikkeling van de hersenen is een intensief proces dat al ver voor de geboorte begint en doorloopt tot tenminste het 25e levensjaar. In de puberteit maakt die ontwikkeling een cruciale fase door. In deze fase is de communicatie tussen verschillende hersengebieden nog niet in balans. Bovendien verandert hun slaappatroon, ook als gevolg van de ontwikkeling van hun hersenen. Daarbij zijn er verschillende hersenaandoeningen die juist in de puberteit tot uiting kunnen komen.

De lezing is interessant voor ouders en docenten. Je krijgt tijdens de lezing Puberhersenen in ontwikkeling meer inzicht over wat er gebeurt in de hersenen van pubers. Ook ontvang je praktische tips die je kunnen ondersteunen.

Meer informatie en aanmelden kan via de agenda op www.debibliotheekdeplataan.nl of aan de balie in de Bibliotheek.Gerelateerd