Petje af Waterweg is weer gestart!

18-09-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Het Petje af jaar is van start. Op zondag 17 september zijn bij Petje af Vlaardingen twee groepen van achttien leerlingen gestart. Hoewel de thuisbasis van Petje af Vlaardingen de Stadsgehoorzaal is, vonden de lessen dit keer plaats in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Eén groep leerlingen heeft van alles geleerd over werken bij de gemeente Vlaardingen, dankzij gastdocenten Rens en Douwe Vermeer. De andere groep dook in de wereld van de fotografie met gastdocent Peter Farla. Ondertussen staan er nog 15 kinderen te trappelen om te beginnen bij Petje af Vlaardingen. Voor deze kinderen start Petje af in oktober met een extra groep leerlingen.

Petje af Maassluis is zondag met één groep van veertien leerlingen gestart in de thuisbasis: de bibliotheek van Maassluis. Voor de zomervakantie hadden de Maassluisse leerlingen hun eigen bedrijf ‘opgericht’, nu zijn ze daar verder op doorgegaan met een les van gastdocent Julie Meerman over het ontwerpen van een logo en een eigen huisstijl.


Petje af Waterweg

Bij Petje af Waterweg leren kinderen van 10 t/m 14 jaar van alle basisscholen in Maassluis, Schiedam en Vlaardingen op zondag, in zeven lesblokken van vier weken, alles over een bepaald beroep-, sector of maatschappelijk of cultureel onderwerp. Professionele coaches van Petje af begeleiden de leerlingen. Inspirerende gastdocenten verzorgen gastlessen bij de weekendschool en ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving voor een rondleiding of praktijkles. Er zijn ook activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en gezond gedrag. De leerlingen van Petje af doen nieuwe ervaringen en verfrissende ideeën op, maken kennis met inspirerende rolmodellen en vormen een beeld van hun eigen toekomst- en opleidingsmogelijkheden. Petje af Waterweg opent deuren die voor sommige kinderen gesloten zouden blijven. Petje af Waterweg is, in ruil voor actieve deelname, gratis toegankelijk voor de kinderen.


Doe mee!

Meedoen is leuk, geeft energie en komt ten goede van vele talentvolle kinderen in Nederland. Je kunt op verschillende manieren meedoen aan Petje af. Natuurlijk als leerling of bijvoorbeeld als vrijwillig oproepcoach, gastdocent, school, bedrijf. De focus ligt op het gemakkelijk kunnen bijdragen aan de toekomst van vele talentvolle kinderen in Nederland. Doe jij ook met ons mee? Kijk voor informatie en contact op de website.
www.petjeaf.nl/waterwegGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date