Petje af-kinderen krijgen diploma bij Spacebuzz

05-07-2021 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De deelnemers aan Petje af Waterweg sloten gisteren hun jaar af met de uitreiking van een bronzen, zilveren of zelfs gouden diploma.

Het afgelopen jaar deden de kinderen van Petje af in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis nieuwe ervaringen op waarmee hun blik op de wereld en hun eigen toekomst een stukje verruimd werd. Zo kregen ze een kijkje achter de schermen bij diverse beroepen, waarbij zij les kregen van gastdocenten die hun enthousiasme over hun werk naar het schijnt goed over konden brengen op de kinderen. Op bedrijfsbezoeken gebeurde iets vergelijkbaars, en op excursies en activiteiten deden de tieners (van tien tot veertien) een snuifje kunst en cultuur op.

Gisteren stond er een bezoek gepland aan de Spacebuzz, een indrukwekkende machine die kinderen spelenderwijs bekend maakt met de wereld van de ruimtevaart en het heelal.

Tijdens het bezoek kregen de Petje af-deelnemers hun diploma overhandigd voor hun inzet op de dertig zondagen dat zij met Petje af aan het werk gingen. Zo leerden ze afgelopen jaar hoe je een bodemonderzoek doet, gingen ze op bezoek bij de fietsenmaker en hebben ze geleerd welke talenten je nodig hebt voor het maken van film en foto's.


Gerelateerd