Opleiding voor voedseltechnologie krijgt extra subsidie

23-11-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Bedrijven uit de levensmiddelenindustrie ervaren al geruime tijd een tekort aan goed opgeleid personeel. Voor een aantal bedrijven was dit vijf jaar geleden aanleiding voor verkennende gesprekken op weg naar een goede food-opleiding in de regio. Samen met lokale overheden en onderwijsinstellingen werd een specialistische opleiding opgezet: de FIA, ofwel Food Innovation Academy. In de eerste helft van 2019 gaat deze opleiding starten in het nieuwe pand van de Food Innovation Academy in Vlaardingen aan de Industrieweg.

Eén van de onderdelen van de FIA is de Try & Taste omgeving op de begane grond in het gerenoveerde pand. Doel hiervan is het verbinden van vragen vanuit het bedrijfsleven met onderzoeken van studenten als onderdeel van hun onderwijsprogramma. Een plek ook waar klanten, leveranciers, leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs en andere gasten worden ontvangen en kennis maken met de thema´s voedsel, gezondheid en technologie.

Door financiële steun van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) wordt de vorming van vijf regionale campussen versneld. De FIA profiteert hier van mee in de vorm van een subsidie van € 230.000 en kan daarmee de Try & Taste afdeling versneld opzetten.Gerelateerd