Categorieën

Service

Open dag bij Vlaardingse Dagschool Erasmus!

Open dag bij Vlaardingse Dagschool Erasmus!
Onderwijs

Open dag bij Vlaardingse Dagschool Erasmus!

  • Redactie
  • 15-03-2016
  • Onderwijs
Open dag bij Vlaardingse Dagschool Erasmus!

VLAARDINGEN - Op 22 maart 2016 zijn jonge ouders met hun kind van harte welkom tijdens de Open Dag bij Vlaardingse Dagschool Erasmus aan de Huijgensstraat. Bij deze centraal gelegen school staat van 9.00 tot 12.00 uur de koffie voor hen klaar en worden ouders rondgeleid door de school. En daarbij wordt de peuterspeelzaal uiteraard niet overgeslagen! Bovendien maakt een fotografe gratis foto’s van de kinderen. Als de ouders hun gegevens achterlaten, neemt de school contact met hen op zodra de foto klaar is om deze op te halen.

 

Peuterspeelzaal Erasmus

Peuterspeelzaal Erasmus heeft geen wachtlijst en u kunt uw kind al inschrijven vanaf 1 jaar. Uw kind kan vanaf 2 jaar komen spelen bij de peuterspeelzaal. Bij een peuterspeelzaal leren kinderen samen spelen, maar ook delen en op elkaar wachten. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan de taalontwikkeling door met thema’s te werken.

 

Geen tijd op 22 maart?

Ouders, die op 22 maart geen tijd hebben maar wel geïnteresseerd zijn in de school en peuterspeelzaal, kunnen een afspraak maken via 010-434 99 68. Dan hebben de directeur en de pedagogisch medewerker de tijd om u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden.

 

Over de school en peuterspeelzaal

Vlaardingse Dagschool Erasmus is een gezonde, Vreedzame School. Het motto is ‘gezien, gehoord en betrokken’. Het idee achter de Vreedzame School is dat de school een gemeenschap wordt, waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het kernbegrip is dus sociale verbondenheid. Aangepast aan het niveau van de verschillende groepen zijn er lessen waarin de kinderen sociale vaardigheden kunnen trainen. Ze leren op een prettige manier conflicten op te lossen of goed te kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen.

Spelen, stimuleren, ontwikkelen en ontmoeten, dat zijn de kernfuncties van de peuterspeelzaal Erasmus. Kinderen van 2 tot 4 jaar leren in een ongedwongen sfeer en in een veilige omgeving om met leeftijdsgenootjes om te gaan.

Kinderen komen gemiddeld twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. Voor peuterspeelzaal Erasmus is geen wachtlijst. U bent van harte welkom om eens te komen kijken. U kunt gewoon langskomen bij de peuterspeelzaal aan de Huijgensstraat. Via de website van Wijzer in Opvang & Onderwijs (wijzer.nu ) kunt u uw kind aanmelden voor de peuterspeelzaal.