Categorieën

Service

Open Dag bij Dagschool Erasmus

Open Dag bij Dagschool Erasmus
Onderwijs

Open Dag bij Dagschool Erasmus

  • Redactie
  • 13-03-2015
  • Onderwijs
Open Dag bij Dagschool Erasmus

VLAARDINGEN - Op dinsdag 17 maart 2015 houdt Vlaardingse Dagschool Erasmus een Open Dag bij beide locaties (Huijgensstraat en Stationsstraat). Op de locaties starten de kinderen met een liedje van Monsif (Heartbeat), waarop ze meezingen en dansen. Dit lied gaat over kinderrechten en sluit goed aan bij het thema van de Week van het Openbaar Onderwijs, waarin deze Open Dag valt. 

Bij de locatie aan de Huijgensstraat zijn jonge ouders met hun peuters van harte welkom voor een rondleiding met uitgebreide uitleg. U kunt uiteraard in de lokalen kijken wat de kinderen aan het doen zijn. Uw peuter kan desgewenst meedoen met de kleutergroep of even knutselen. 

Bij de locatie aan de Stationsstraat zijn (jonge) ouders uiteraard ook van harte welkom om te kijken in de klas. Om 13.00 uur start het ouder en kind knutselen, gevolgd door een poppenkastvoorstelling om 14.00 uur en afgerond door een rondleiding door de school.
 

Over de school 

Vlaardingse Dagschool Erasmus is een gezonde, Vreedzame School. Het motto is ‘gezien, gehoord en betrokken’. Het idee achter de Vreedzame School is dat de school een gemeenschap wordt, waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het kernbegrip is dus sociale verbondenheid. Aangepast aan het niveau van de verschillende groepen zijn er lessen waarin de kinderen sociale vaardigheden kunnen trainen. Ze leren op een prettige manier conflicten op te lossen of goed te kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen.