Open avond bij Jenaplan Vlaardingen

16-01-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op 23 januari 2019 vanaf 19.30 uur zijn ouders met jonge kinderen van vier tot zes jaar van harte welkom bij de Open avond op Jenaplan Vlaardingen. Tijdens deze avond krijgt u uitleg over de Jenaplan-principes en hoe dit in de praktijk wordt toegepast. U kunt uw vragen stellen, de klassen bekijken en u krijgt tijdens de avond het aanmeldformulier, dat u eventueel direct kunt invullen. Wilt u bij deze open avond aanwezig zijn, dan kunt u zich opgeven via 010-471 29 14. U bent van harte welkom! 

Terugkijken op een gelukkige jeugd is heel fijn. School speelt hier een belangrijke rol in. Als je zelf een ouder bent, ben je je bewust hoe belangrijk het is om op een basisschool te zitten waar niet gepest wordt, waar je ontspannen kunt leren, waar je samen kunt spelen en waar veel activiteiten worden georganiseerd waar kinderen blij van worden.

Jenaplan… Een school waar je leert samenleven!

Jenaplan Vlaardingen is een school waar het leren voorop staat, maar waar niet iedereen op dezelfde manier en in hetzelfde tempo hoeft te leren. Op de school kijken ze goed naar kinderen en hun manier van leren en daar sluiten de leerkrachten zoveel mogelijk bij aan. Door middel van Chromebooks en de tablets krijgen de leerlingen bij rekenen en spelling voldoende werk op maat aangeboden. 

Bij het Jenaplan onderwijs staat het samenwerken en samenspelen centraal. De leerlingen hebben een maatje waarmee ze activiteiten ondernemen. Ook het voor elkaar zorgen is erg belangrijk. Omdat, net als in een gezin, kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in de klas zitten, leren ze al heel jong rekening te houden met elkaar en accepteren kinderen als vanzelf dat niet iedereen hetzelfde is en zeker niet hetzelfde hoeft te zijn of te worden.

Een kritische houding, zelf leren nadenken en je eigen mening vormen is essentieel in de maatschappij. De kinderen leren deze vaardigheden al van jongs af aan op Jenaplan Vlaardingen. Het kindpanel vergadert regelmatig met de directie over zaken die verbeterd moeten worden op school. De school gebruikt de methode Vreedzame School om burgerschapsvorming in alle klassen aan te leren. De school betrekt ouders bij deze lessen zodat ook thuis gesproken kan worden over hoe we met elkaar omgaan en betrokken kunnen zijn bij elkaar.

Jenaplan Vlaardingen is gevestigd aan de Van Hogendorplaan 1023 in Vlaardingen. Meer informatie vindt u op de site: www.jenavld.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date