Nina de Jong wint het Vlaardings Kinderdictee

11-10-2019 Onderwijs Redactie

foto: Sjaak van 't Wout

VLAARDINGEN - Ongeveer veertig finalisten van negen Vlaardingse basisscholen, werden gisterenmiddag van school opgehaald en per stretchlimousine naar de Stadsgehoorzaal gebracht. Daar mochten ze strijden om de eer spelkampioen 2019 te worden bij het Groot Vlaardings Kinderdictee, dat werd georganiseerd door Rotaryclub Vlaardingen.

De finalisten zwoegden op acht zinnen vol met moeilijke woorden, die werden voorgelezen door burgemeester Annemieke Jetten. De kinderen werden daarbij aangemoedigd door hun ouders, boertjes, zusjes, meesters, juffen en klasgenoten. De 12-jarige Nina de Jong van IKC De Ark won de hoofdprijs, ze maakte slechts vijf fouten. Siem Wetering van IKC Jan Ligthart en Hanna Oosterman van het Christal wonnen de gedeelde tweede prijs met ieder maar zeven fouten. Een knappe prestatie! 

De winnaars wonnen, naast eeuwige roem, ook een cheque ter waarde van respectievelijk € 500 en € 250. Het geld mogen zij doneren aan een goed doel naar keuze van de klas. Het Christal koos voor de stichting Voorvechter, Jan Ligthart voor de Spring Foundation en de Ark doneert het geld aan het noodfonds voor leerlingen van IKC De Ark.

’s Avonds werd het Groot Vlaardings Dictee voor volwassenen georganiseerd. De winnaar daarvan was het team van De Plataan, de nieuwe naam van de zojuist gefuseerde bibliotheken.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date