Nieuwe schrijfcursus: Overtuigen met verhalen

31-01-2019 Onderwijs Redactie

Fotografie: Maarten Roukema

VLAARDINGEN - Schrijven in huiskamer, bibliotheek, café, kas, galerie en bloemenwinkel? “De originele leslocaties en onverwachte schrijfopdrachten, zorgen ervoor dat ik mijzelf iedere keer weer verras.” En dat is precies wat Marleen Bos tijdens elke les hoopt te bereiken. Cursisten laten zien dat ieder zijn of haar eigen stijl heeft, schrijvers op weg helpen naar verrassende resultaten, leren van en met elkaar. Dinsdag 19 februari start de schrijfdocente met een nieuwe schrijfcursus.

Zes avonden schrijven met een kleine groep cursisten op zes verschillende locaties, inclusief een gastles van de Vlaardingse fotograaf en schrijver Harm Dessens-Hakkoer. Dat is de basis voor de succesvolle schrijfcursus. Dessens-Hakkoer rondt momenteel zijn tweede roman af en zijn derde staat alweer in de steigers. Op zijn eigen inspirerende wijze vertelt hij hoe hij te werk gaat, over zijn valkuilen en oplossingen.

'De hele cursusopzet is een feestje'
Briljante openingszinnen, dialogen en scènes. En hoe beschrijf je personages zodat je zo ook echt gelooft? Oud-cursist Samira Buitendijk: “Inhoudelijk is het gewoon een heel leerzame cursus. Door de persoonlijke inbreng van Marleen, haar keuze voor bijzondere locaties die ook echt worden benut, is de opzet van haar schrijfcursus een feestje.”

Van huiskamer tot bloemenwinkel
“De wisselende omgeving is een inspiratiebron voor steeds weer nieuwe schrijfopdrachten,” licht de schrijfdocente toe. “Kunnen en durven schrijven heeft met veel factoren te maken. Een informele en verrassende omgeving draagt daar aan bij. De cursus sluiten we dit keer af in bloemenwinkel Flowers & Wheels van Erwin Schoonmade.”

Meer informatie over de inhoud van de schrijfcursus? Stuur een e-mail naar schrijfwerk@hetnet.nl en ontvang vrijblijvend het lesplanwww.schrijfwerkmarleenbos.nlGerelateerd