Nieuw locatieonderzoek voor basisscholen Calvijn en Christal

04-10-2022 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Het haalbaarheidsonderzoek naar de huisvesting van de basisscholen Johannes Calvijn en het Christal aan de Hofsingel is voorlopig van de baan. Na raadpleging van de gemeenteraad en belanghebbenden, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om dit huidige traject te stoppen. Er wordt in de eerste helft van volgend jaar een breed locatieonderzoek uitgevoerd voor basisonderwijs in heel Vlaardingen.

De gemeenteraad en belanghebbenden hebben afgelopen week tijdens bijeenkomsten aangegeven het locatieonderzoek gedateerd te vinden en de toetsingscriteria niet goed genoeg. Het college neemt deze zorgen serieus en heeft daarom besloten het huidige haalbaarheidsonderzoek stop te zetten naar de locatie Hofsingel 82-84, voor onderwijshuisvesting voor de scholen Johannes Calvijn en Het Christal. Er wordt volgend jaar een nieuw locatieonderzoek voor basisonderwijs gestart voor heel Vlaardingen.

Wethouder Koen Kegel (Onderwijshuisvesting): ,,Om meer draagvlak te creëren, zijn we als college van mening dat een nieuw locatieonderzoek nodig is. Zo ontstaat een actueel en accuraat beeld van de potentiële locaties in Vlaardingen waar basisscholen kunnen worden gerealiseerd. We drukken nu de reset knop in, waarbij op basis van scherpere toetsingscriteria alle mogelijkheden in heel Vlaardingen worden onderzocht en niet specifiek de locatie Hofsingel.''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date