Nieuw educatief aanbod basisscholen in Museum Vlaardingen gestart

03-10-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Deze week starten in Museum Vlaardingen twee nieuwe educatieprogramma’s voor basisscholen in Vlaardingen en omgeving: voor groep 4 tot en met 6 ‘Van hout naar goud!’ rondom de archeologische schatten in de collectie en voor groep 7 en 8 ‘De Roep van de Zee’ rondom de rijke geschiedenis van de visserij en zeevaart. 

Van hout naar goud!
In het programma ‘Van hout naar goud!’ treden leerlingen in de voetsporen van hun prehistorische voorouders en leren over het ontstaan van hun eigen stad. Enthousiaste leerlingen van OKC De Wereldwijzer in Vlaardingen hebben vandaag als eerste ‘Van hout naar goud!’ gevolgd. Dit educatieprogramma begint met een voorbereidende les op school, waarbij de leerlingen een eigen werkboekje krijgen en daar in het museum mee aan de slag gaan. Samen met twee educatiegidsen ontdekken zij de prehistorische Vlaardingencultuur, Romeinen in de Delta en het middeleeuwse Flardinga. 

De Roep van de Zee
Aanstaande vrijdag 5 oktober doet Museum Vlaardingen mee aan de Open Monumenten Klassendag. Het museum ontvangt in het kader van de Klassendag drie groepen die ‘De Roep van de Zee’ zullen gaan volgen. Dit nieuwe bovenbouwprogramma bevat een rondleiding gecombineerd met een theatrale workshop over het leven op zee. In de workshop werken de leerlingen in groepjes met een mystery box. Deze box bevat objecten en foto’s waarmee de leerlingen in de huid kruipen van een personage uit ‘De Roep van de Zee’. Tot slot voeren zij hun eigen toneelstukjes op in het theater van het museum. 

Schooljaar 2018-2019
Museum Vlaardingen zet de deuren wijd open voor het onderwijs. Scholen kunnen de educatieprogramma’s gedurende het hele schooljaar 2018-2019 boeken. Meer info vind je HIER! Op dit moment is het museum druk bezig om voor alle groepen van het basisonderwijs een educatieprogramma te ontwikkelen. Het complete educatieve aanbod is vanaf 1 november aanstaande online te vinden. Daarnaast kunnen scholen ook altijd een rondleiding op maat aanvragen, voor bijvoorbeeld een themaweek of schoolbreed project.Gerelateerd