Net als in het echt!

08-02-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Omdat in maart 2017 de landelijke verkiezingen zullen gaan plaatsvinden, leek het ons zinvol om de kinderen de democratische principes van Nederland uit te leggen en te laten ervaren.

De bovenbouwgroep van Jenaplanschool Vlaardingen organiseert schoolverkiezingen in het kader van hun project Staatsinrichgting. In de afgelopen periode hebben de kinderen nagedacht over de partijen die ze willen vormen en welk partijprogramma ze willen uitvoeren en promoten. Ook hebben ze les gehad van Stef van Viegen (verkiezingsdeskundige uit Rotterdam) over hoe de verkiezingen werken en wat er allemaal moet gebeuren om verkiezingen rechtvaardig, betrouwbaar en efficiënt te laten verlopen. Om kiezers voor zich te winnen, voeren de partijen in de school campagne. Op woensdag 22 februari 2017  zullen de verkiezingen plaatsvinden. Alle kinderen tussen de vier en de veertien jaar die staan ingeschreven op Jenaplanschool Vlaardingen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de verkiezingen en zij mogen hun stem uitbrengen.

We hebben een echt Rotterdams stemhokje tot onze beschikking en ook een echte stembus. De uitslag wordt vrijdag 24 februari 2017 bekend gemaakt. De partij die de verkiezingen wint, kan in samenspraak met de directeur van de school, De ouderraad en de Medezeggenschapsraad van de school gaan kijken naar het realiseren van de plannen.

Wat is er mooier dan de wereld om je heen te beleven om er van te leren. Stap in Reis Mee en Ontdek de Wereld met Jenaplanschool Vlaardingen!Gerelateerd