Marloes Noordermeer wint debatwedstrijd

28-01-2016 Onderwijs Redactie

Linksonder: Marloes Noordermeer - Linksboven: Soraya Grarji - Foto: Manon Vogel

VLAARDINGEN – Marloes Noordermeer, leerlinge van het Lyceum Vos, heeft gisteravond in de Kroepoekfabriek de debatwedstrijd “Laat je horen” gewonnen. Marloes was één van de circa 15 leerlingen die vanuit verschillende middelbare scholen meededen: het Groen van Prinsterer, Geuzencollege, Lyceum VOS, Mavo VOS en het Reviuslyceum.

Bij het VOS hadden ze zich terdege voorbereid: vrijdags is er een open debatclub, georganiseerd door docente Manon Vogel. Dat dit zijn vruchten afwierp bleek gisteravond: vier leerlingen van het Lyceum VOS en twee leerlingen van de Mavo VOS bereikten de finale, waaruit Marloes uiteindelijk als winnares van de juryprijs (Havo/VWO) tevoorschijn kwam. Deze jury bestond uit burgemeester Bert Blase, Mario Stam (wethouder Schiedam), Arnold Keijzer (wethouder Maassluis), David de Beer (Amnesty International) en Roselinde Kerkhof (winnares eerste editie Jongerendebat).

Het publiek mocht haar eigen winnaar kiezen waarbij Soraya Grarji, ook van het Lyceum VOS de publieksprijs ontving.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date