Lift je leven met Aanzet

10-10-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 12 oktober start het nieuwe programma Lift je Leven van Stichting Aanzet bij OKC Het Breinpaleis in Vlaardingen. Deelnemers leren in twaalf weken stap voor stap, op een leuke en duurzame manier, om dingen te veranderen in hun leven waardoor ze weer grip krijgen op hun financiën, hun gezondheid en een duurzame leefstijl.

Lift je leven
Deelnemers aan het programma Lift je Leven werken aan thema’s die voor hen zelf belangrijk zijn. Bij de start schrijft iedereen op wat hij/zij graag anders zou willen op financieel gebied, op het gebied van gezondheid en welzijn én voor het milieu. Alle deelnemers – inclusief de begeleiders – leggen zichzelf taken en huiswerk op en geven elkaar feedback en tips bij het realiseren van concrete doelen. Een groep bestaat uit ongeveer acht personen die elke week bij elkaar komen met een speciaal getrainde begeleider.

Medewerkers van Stichting Aanzet zijn getraind om deelnemers te begeleiden en activeren om eventuele problemen op het gebied van financiën of gezondheid aan te pakken. Deelnemers motiveren ook elkaar; ze delen tips en ervaringen en geven na afloop aan dat ze sterker en positiever zijn geworden.

In alle wijken
In september is Lift je Leven van start gegaan bij OKC De Wereldwijzer in de Westwijk en op 12 oktober start het programma bij OKC Het Breinpaleis in Vlaardingen Holy. Stichting Aanzet wil het programma in het komende jaar in alle wijken in Vlaardingen starten. Het programma is ook geschikt voor laaggeletterden, door gebruik van aangepast lesmateriaal met veel foto’s.

Meedoen?
Wil je meer informatie of meedoen aan Lift je Leven? Bel 010-2322111 of kijk op de website van Stichting Aanzet en meld je aan voor de start van het eerstvolgende programma.

Over Stichting Aanzet
Het is de missie van Stichting Aanzet om de ontwikkel- en onderwijskansen van alle kinderen te vergroten, ongedacht hun culturele, religieuze en sociaal-economische achtergrond. Stichting Aanzet adviseert, traint en begeleidt ouders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten, schooldirecties en gemeenten. Met diverse projecten en doeltreffende workshops, cursussen en trainingen op het gebied van opvoeding en educatie vergroot Stichting Aanzet mogelijkheden voor kinderen, ouders en professionalsGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date