Leraren gaan weer dag in staking

05-12-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Er komt een nieuwe grote staking van werknemers van basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs. Op dinsdag 12 december leggen zij het werk neer, zoals ze dat eerder al deden op 5 oktober. Het ultimatum dat het onderwijs op 7 november via onderwijsminister Arie Slob stelde aan het kabinet om alsnog 1,4 miljard euro te investeren in het primair onderwijs, is vanmorgen verlopen. Daarom roept de onderwijsvakbond leraren op om weer een dag niet te werken.

Door de staking zal er op veel scholen opnieuw geen les worden gegeven op 12 december. De stakers vinden dat er nog 900 miljoen euro is nodig om de salarissen in de sector te kunnen verhogen. Ook willen de stakers dat het kabinet 500 miljoen euro investeert om de volgens hen uit de hand lopende werkdruk aan te pakken.

De stakingsoproep wordt verstuurd door vakbonden AOb, CNV Onderwijs, FNV Overheid en FvOv, schoolleidersvereniging AVS en werkgeversorganisatie PO-Raad. Een landelijke bijeenkomst wordt er dit keer niet georganiseerd. De stakers worden opgeroepen zelf bijeenkomsten te organiseren.Gerelateerd