Categorieën

Service

Leerlingen werken cheque bij elkaar voor kindertehuis India

Leerlingen werken cheque bij elkaar voor kindertehuis India
Onderwijs

Leerlingen werken cheque bij elkaar voor kindertehuis India

  • Redactie
  • 13-02-2020
  • Onderwijs
Leerlingen werken cheque bij elkaar voor kindertehuis India

Eerste vier van rechts naar links: Celine, Jascha, Gina en Eric

VLAARDINGEN - Tulip Garden is een kinderhuis in India voor zo'n 70 weeskinderen. Om de kinderen in dit weeshuis goed te kunnen verzorgen, is er geld nodig. De leerlingen van het Geuzencollege werken jaarlijks hard om geld bijeen te sparen voor Tulip Garden; het is een project dat nauw verbonden is met de school en de leerlingen. De afgelopen maanden zijn er verschillende acties geweest om geld bij elkaar te brengen, zoals een Goede Doelendag  in december bijvoorbeeld en een Kerstmarkt . Vandaag kwam bovenop het bij elkaar gewerkte geld nog een extra cheque. Die werd overhandigd bij Lokaal97, het klaslokaal aan de Hoogstraat, waar leerlingen van het Geuzencollege de praktijk van het werken in een winkel leren.

In Lokaal97 sparen ze van alle spullen die ze verkopen steeds een mooi bedrag bij elkaar; iedere keer wordt er een goed doel uitgezocht waaraan dan een bedrag van €1010 gegeven wordt. Vandaag werd dat verdubbeld, voor het weeshuis Tulip Garden: maar liefst €2020 was er bijeen gewerkt in de winkel! Een cheque met dat bedrag werd overhandigd aan de groep die naar India gaat om het geld persoonlijk af te geven. Die bestaat uit twee docenten, Eric van Duin en Jasha Garritsen, en twee leerlingen, Celine Ighodaro en Gina Kuiters.

Eric, Jasha, Celine en Gina hebben zichzelf apart laten sponsoren om de reis te kunnen betalen, en ook hun verblijfskosten. Eric van Duin: ,,Zo komt het gehele voor het weeshuis gespaarde bedrag ook echt aan de kinderen daar ten goede. Aanstaande woensdag 19 februari gaan we erheen en na 8 dagen komen we weer terug. Voor het geld zullen allerlei spullen worden gekocht die hard nodig zijn, zaken die voor ons zo gewoon zijn; zoals pyjama’s bijvoorbeeld, of schoolspullen. En we hebben ook nog wat extra geld om eens iets heel bijzonders te doen voor de kinderen, dat zul je niet geloven misschien, maar we gaan ze trakteren op limonade en chips!’’

Voor Celine en Gina wordt het waarschijnlijk een eenmalige ervaring, en dan eentje om nooit te vergeten. Voor Eric is het alweer de vierde keer, hoewel het alweer wat jaren geleden is dat hij er voor het laatst was. ,,Het blijft een indrukwekkende ervaring, je went er nooit aan en het is mooi om een verschil te kunnen maken met elkaar bij het Geuzencollege in de levens van de kinderen in Tulip Garden’’.

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →