Leerlingen ’t Groen maken de buurt schoon

07-06-2018 Onderwijs Herman van Nieuwenhuizen

Kersverse wethouder Jacky Silos hielp vandaag mee

VLAARDINGEN - Leerlingen van ’t Groen van Prinstererlyceum gingen vanmiddag voor hun maatschappelijke stage aan de slag voor de gemeente Vlaardingen. Een groep van circa 12 leerlingen uit het tweede en derde leerjaar Mavo en Havo werken samen aan het thema Groen moet je doen! Het project is tot stand gekomen naar aanleiding van diverse gesprekken rondom zwerfafval met omwonenden van het Groen van Prinstererlyceum.

Met dat thema in gedachten was er vandaag een opruimmiddag, die startte om 13.00 uur en duurde tot ongeveer 14.30 uur. Het doel van de opruimmiddag was dat de school en het gebied rondom de school schoon wordt. De school wil hiermee laten zien dat het belangrijk is om een schone schoolomgeving te hebben. Hoe de school in de toekomst de vervuiling wil voorkomen is nog niet helemaal bekend. Wel wordt er nagedacht waar nieuwe prullenbakken moeten komen.

Aan het begin van het schooljaar waren er nieuwe afspraken gemaakt over een rookvrije omgeving rond de school. Helaas is die regel nu een beetje vervaagd, want leerlingen en docenten roken nog steeds in de rookvrije zone. Ook daar willen de leerlingen iets aan doen. 

Vanmiddag trokken er in ieder geval zo’n 80 leerlingen erop uit, samen met buurtbewoners, die ook betrokken zijn bij de Buurtbezem in Ambacht, en gingen aan de slag gaan om de verschillende straten in de omgeving van de school op te ruimen. Ze kregen daarbij hulp van kersverse wethouder Jacky Silos, die onder meer Onderwijs in haar portefeuille heeft. Daarnaast waren er buurt- en jongerenwerkers van Minters, die in de pauze de leerlingen opvingen met een drankje, een versnapering en kortdurende activiteiten.

De ‘schone’ rommel, met als dominante kleuren rood of geel (zoals een colablikje) werd apart verzameld voor een kunstwerk. Een groep leerlingen is met een drietal beeldend kunstenaars hieraan in de brandweerkazerne bezig  het kunstwerk bestaat uit een soort houten bol, waarbij het afval in de kleuren rood en geel de (zichtbare) kern vormt.

 

        

Bekijk de foto'sGerelateerd