Kinderen Rehoboth dragen stoere judopakken

09-10-2015 Onderwijs Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Elf jaar geleden is Schooljudo opgericht, een initiatief van oud wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel. Kinderen krijgen bij Schooljudo “Skills for Life” aangereikt. Zo ook de kinderen uit Vlaardingen. Op basisschool Rehoboth zijn de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 in de ban van Schooljudo. GBS Rehoboth is niet de enige school die afgelopen weken meegedaan heeft. Dankzij de overkoepelende stichting Gereformeerd Primair Onderwijs West- Nederland (GPO-WN) kunnen de kinderen van 25 scholen aan het grootste schoolsport programma in het basisonderwijs deelnemen.

Schooljudo wordt ondersteund door twee landelijke partners: zorgverzekeraar Zilveren Kruis en IT-specialist Infotheek. Zij maken mede mogelijk dat elk jaar zo’n 30.000 kinderen van 350 scholen een aantal weken op de tatami (judomat) staan en een Schooljudo diploma ontvangen. Dit diploma krijgen de deelnemers niet zomaar. Zij werken 6 weken lang onder leiding van een gediplomeerde Schooljudo Entertrainer aan waarden als respect, discipline en samenwerken. Dit alles gewoon in de gymzaal, want deze wordt met echte judomatten en waardenpakken omgetoverd tot een dojo.

De kinderen van GBS Rehoboth vinden de waardenpakken extreem stoer. Dit zijn echte judopakken en de waarden achterop maakt ze nóg specialer. ‘’Het is erg leuk dat we zo'n pak aan mogen en dat we al die gave worpen leren’’ aldus een leerling tijdens de les vorige week.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Schooljudo op uw school? Kom eens kijken bij een les, kijk eens op schooljudo en neem contact op met eva@schooljudo.nlGerelateerd