Kinderen Christal schitteren in musical

22-10-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – In een dag een musical instuderen en dan ’s avonds een fantastische voorstelling brengen! Dat deden afgelopen vrijdag 19 oktober de kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 van gereformeerde basisschool Het Christal.

Onder begeleiding van de mensen van De Vliegende Speeldoos werd de musical Jona ingestudeerd, gebaseerd op het gelijknamige bijbelboek. Vijf professionals op het gebied van theater, met elk hun eigen specialisatie in zang, dans en acteerwerk hebben alle kinderen op sleeptouw genomen en klaargestoomd voor deze voorstelling.

Ouders, grootouders, zussen, broers, buren, vrienden, teamleden en oud-teamleden verzamelden zich rond 19.00 uur in de Bethelkerk aan de Burgemeester Verkadesingel en maakten zich op voor de spetterende voorstelling.

De avond werd geopend door de directeur van de basisschool die aangaf hoe mooi deze avond past bij waar het Christal voor staat: groeien – geloven – stralen. Ook vertelde hij dat hij trots is op de kinderen die allemaal de bühne op zouden gaan staan deze avond, op zijn teamleden en op de ouders die ongelooflijk veel werk verzet hebben om deze avond mogelijk te maken waarop een daverend applaus volgde.

Toen was daar het moment aangebroken dat het totaalbedrag van de actie bekend gemaakt zou worden: de kinderen van Het Christal hebben de afgelopen twee weken keihard actiegevoerd voor “kinderen in de knel”, een project van Kerk in Actie. In India werken naar schatting 17 miljoen kinderen: in de bouw, kledingindustrie, horeca, huishouding of steengroeven of in de landbouw. Deze kinderen werken vaak onder zware omstandigheden, wat niet goed is voor hun ontwikkeling. De Indiase christelijke organisatie CASA wil kinderarbeid stoppen in 48 dorpen met 6.160 gezinnen en Kerk in Actie steunt dit project actief.

En hoeveel er is opgehaald? Maar liefst €2605,55! Arend nam namens Kerk in Actie de cheque aan en was onder de indruk van het enorme bedrag. Na een kort verhaal over dat we met elkaar een verschil kunnen maken in de levens van zoveel kinderen was het dan toch echt tijd voor de musical, Jona!

Alle kinderen hadden in groepjes om beurten een rol in de musical. Soms met dansjes en bewegingen erbij, soms met een lied en zelfs soms met gesproken teksten. Bij het slotlied stonden alle acteurs en kinderen op het podium en zongen het lied Geef elkaar de hand. Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen van Het Christal, en waarschijnlijk ook voor de mensen in de zaal, want niet alleen de kinderen straalden op deze mooie avond

Bekijk de foto'sGerelateerd