Kijk achter gesloten deuren bij Petje af

03-05-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 7 mei starten bij Petje af Vlaardingen weer nieuw lesblokken. Dit blok staat in het teken van de YETS Foundation, de winnaar van de RET Aardig Onderweg Award 2017. Alle kinderen van groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam zijn op zondag 7 mei welkom om een kijkje te nemen en te ervaren of Petje af iets voor hen is. De thuisbasis van Petje af Vlaardingen is de Stadsgehoorzaal, Schiedamseweg in Vlaardingen. De lessen starten om 11.00 uur en eindigen rond 14:30 uur. Meld je aan per e-mail waterweg@petjeaf.nl of bel voor meer informatie naar locatiemanager Jolien van der Marel via 088 – 330 11 27.

Wil jij weten welke (beroeps-)mogelijkheden jouw toekomst in petto heeft? Bij Petje af Waterweg leren kinderen van 10 tot en met 14 jaar uit Maassluis, Schiedam en Vlaardingen op zondag, in zeven blokken van vier weken, alles over een bepaald beroep, sector of maatschappelijk of cultureel onderwerp.

Inspirerende gastdocenten verzorgen gastlessen bij Petje af en ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving voor een rondleiding of praktijkles. De leerlingen doen ook activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en gezond gedrag. Professionele coaches van Petje af begeleiden de leerlingen. De leerlingen van Petje af doen nieuwe ervaringen en verfrissende ideeën op, maken kennis met inspirerende rolmodellen en vormen een beeld van hun eigen toekomst- en beroepsmogelijkheden.

Petje af Waterweg opent deuren die voor sommige kinderen gesloten zouden blijven. Deelname aan Petje af is voor kinderen helemaal gratis! Het enige dat gevraagd wordt is je wekelijkse actieve en enthousiaste aanwezigheid.

Doe mee!


Petje af Waterweg is afhankelijk van giften, sponsoren en donoren. Naast het Oranje Fonds wordt Petje af gesteund door Fonds Schiedam Vlaardingen, de gemeente Vlaardingen, het Laurensfonds, het Kansfonds en het Deltaport Fonds. Petje af Waterweg is een partnerschap aangegaan met diverse partijen uit onderwijs, overheid en ondernemers uit de regio. Gastdocenten geven vrijwillig les om hun kennis en ervaring met kinderen te delen. Meedoen is leuk, makkelijk en geeft energie en komt ten goede van vele talentvolle kinderen in Nederland. Gastdocenten en sponsors kunnen op verschillende manieren meedoen aan Petje af. Kijk voor informatie en neem contact op met de locatiemanager van Petje af Waterweg via de website. www.petjeaf.nl/waterweg.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date