Kerstviering op Groen van Prinstererlyceum

23-12-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen donderdag 21 december hebben ruim zeventig personeelsleden en leerlingen van het Lentiz Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen meegewerkt aan de kerstviering. Het was dit keer een extra bijzondere avond, want er werd tegelijkertijd een kerstmarkt georganiseerd door elf leerlingen die onder andere via deze weg geld bij elkaar sparen om hun reis naar Ethiopië in april 2018 te bekostigen.

De titel van de kerstviering, “Engelen in actie”, geeft al een verwijzing naar de actie van de leerlingen. Onder de bezielende leiding van docent Willy van Bree hebben leerlingen uit alle leerjaren de afgelopen weken geoefend voor de uitvoering. Toneel, gedichten, muziek, een zestienkoppig koor, het kwam allemaal voorbij tijdens de anderhalf uur durende voorstelling. Het decor was ontworpen en gemaakt door Matt Man in ’t Veld uit de eerste klas. Daarnaast maakte hij ook de poster voor de kerstviering zelf. Hij heeft zijn ouders ook bij het project betrokken.

Directeur Harry Chambone, die zelf tijdens de uitvoering “What a wonderful world” zong, roemt de inzet van alle betrokkenen. “Het is prachtig om te zien met hoeveel plezier er aan deze voorstelling is gewerkt. Ik ben trots op de deelnemers. En dankzij diverse collega’s die de afgelopen weken bevallen zijn van een zoon, was het eerder een strijd dan een moeilijke zoektocht naar wie er in de kribbe plaats mocht nemen.”Gerelateerd