Kerstcadeaus? Dit kan echt niet!

30-11-2018 Onderwijs Redactie schoolkrant Jozefmavo

VLAARDINGEN – Vlaardingen24 was vanmiddag op de Jozefmavo om elf leerlingen te helpen met het maken van de tweede editie van de schoolkrant. Samen met docent en teamleider Cor van der Hoek en Groot Vlaardingen correspondent Britt Planken werd er gewerkt aan verschillende artikelen die net wat verder gingen dan het ‘gebruikelijke’  interview met een docent om te vragen naar diens favoriete kleur en muziek. Dit artikel is van de hand van Jennifer, Cheyla, Aquila en Lisa, vier leerlingen die een deel van de redactie vormden. Zij staan ook op de foto’s.

Zachtjes aan verschuift de aandacht van Sinterklaas met surprises naar Kerst en kerstcadeaus, al dan niet onder de boom. Hoe zorg je ervoor dat je datgene krijgt wat je zo graag wil hebben? En wat kan echt niet? De redactie van de Schoolkrant van de Jozefmavo ging zelf shoppen vanmiddag en vroeg ook nog eens aan voorbijgangers wat het slechtste cadeau was dat ze ooit hebben gehad.

Jennifer: ,,Mij doe je echt geen plezier met een bril, die moet zo onopvallend mogelijk zijn. Modebewust? Niet wat brillen betreft, dus laat die roze, gestippelde of al te ‘aanwezige’ brillen maar zitten!’’

Cheyla: ,,Make-up is voor mij een ‘no go’. Mascara, lippenstift of foundation zijn aan mij niet besteed. Het voelt als plastic op mijn gezicht, het sluit me op. Al teveel make up en je lijkt zo ontzettend op een ‘Barbie’ .’’

Aquila: ,,Ken je die film met Bridget Jones en de foute kersttruien? Voor mij zijn het de foute sokken en kousen waar je niet mee moet aankomen.  Als je mee wilt eten dan is dat het slechtste qua cadeautje’’.

Lisa: ,,Doe mij maar geen praktische dingen. Dat is alles wat nuttig is, maar gewoon niet leuk is om te krijgen. Een elektrische tandenborstel of van die noodzakelijke elastiekjes voor je beugel? Nee, dankjewel! Een cadeautje moet leuk zijn, en niet per se nuttig of handig’’.

Na het onderlinge rondje, deden Jennifer, Cheyla, Aquila en Lisa het nog eens dunnetjes over bij shoppers op winkelcentrum De Loper, met de vraag: ,,Wat is het slechtste kerstcadeau wat je ooit hebt gehad?’’  Een bloemlezing:

,,Oorbellen die niet in een doosje zaten”, ,,Niks’’ (hoe erg kan het zijn?) en ,,geld met de boodschap om het cadeautje zelf maar te gaan halen’’.

Verder: ,,Ik kreeg mottenballen waar ik een lekker luchtje verwacht had. Nog wel van mijn man, en daar ben ik dan toch al 35 jaar mee samen. Dat luchtje is er daarna ook wel gekomen’’.

Een tip van de redactieleden van de schoolkrant voor als je echt niet weet wat cadeau te doen: Een teddybeer met een boodschap op een kaart doet het ook altijd goed. Maar geen geld, cadeaubonnen of een boek!

Bekijk de foto'sGerelateerd