Kenniscafé: Paardensport biedt de regio meer

03-02-2017 Onderwijs Advertorial

VLAARDINGEN/MAASLAND - Op 14 februari vindt een speciale editie van het Kenniscafé Toerisme & Recreatie plaats. Het laagdrempelige netwerk- en kennisplatform voor recreatieondernemers is dit keer geheel gewijd aan de nieuwe Paardensportopleiding van Lentiz en de kansen die dit biedt voor de brede metropoolregio, de ondernemers en de recreatieve ontwikkeling van Midden-Delfland.
 

Unieke mbo-opleiding in Nederland


Deze internationale mbo4-opleiding Paardensport is de enige in Nederland en trekt leerlingen en ruiters van hoog niveau vanuit heel Nederland en daarbuiten. Daarmee komen er nieuwe bezoekers die dit gebied graag willen zien, proeven en ervaren en zal er ook een andersoortige vraag ontstaan naar bijvoorbeeld stalling, ruiterpaden en zo meer. Het betekent een impuls voor hippische kwaliteitsbedrijven in central park Midden-Delfland en voor Maasland. 

De nieuwe Paardensportopleiding is een Lentiz-initiatief samen met de Stichting Internationaal Hippisch Kennis –en Innovatiecentrum Metropool Rotterdam-Den Haag. Deze stichting werkt nauw samen met regionale hippische topbedrijven en instellingen zoals Manege Chardon en de gemeente Midden-Delfland. Deze nieuwe interessante samenwerkingsvorm tussen land en stad zet het gebied nog duidelijker op de kaart. De Paardensportopleiding start in augustus 2017.
 

Programma 14 februari


Tijdens het kenniscafé op 14 februari aanstaande zetten diverse sprekers: Paulien Chardon, directeur manege Chardon, John de Vos, projectbureau Kenniscentrum, Govert van Oord, wethouder gemeente Midden-Delfland en Adri Reijm, directeur van Lentiz onderwijsgroep uiteen wat deze initiatieven – de doorontwikkeling van hippische bedrijvigheid en de start van deze mbo-opleiding - betekenen voor de brede regio Midden-Delfland. Welke hippische initiatieven worden er ontplooid? Wat kan dit betekenen voor de verschillende activiteiten van uw onderneming. Waar kunt u aan denken zodat u op deze verrijking van het gebied kunt inspringen om er winst uit te halen? In het discussieforum met hippische-, recreatie- en andere ondernemers worden tal van ideeën en mogelijke initiatieven aangereikt.
 

Bij Lentiz in Maasland


Het Kenniscafé vindt plaats op 14 februari van 16:30 tot 17:45 uur met aansluitend een netwerkborrel tot 18:15 uur. Inloop vanaf 16:00 uur. De locatie is Lentiz | MBO Maasland, Commandeurskade 22, 3155 AD Maasland. De organisatie ligt in handen van Lentiz onderwijsgroep, gemeente Midden-Delfland, De rode draad en Bezoek Westland.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date