Categorieën

Service

Jozefmavo haalt mooi bedrag op voor Glazen Huis

Jozefmavo haalt mooi bedrag op voor Glazen Huis
Onderwijs

Jozefmavo haalt mooi bedrag op voor Glazen Huis

  • Redactie
  • 18-12-2015
  • Onderwijs
Jozefmavo haalt mooi bedrag op voor Glazen Huis

VLAARDINGEN – Het Glazen Huis Vlaardingen ligt nog maar nauwelijks een week achter ons. Vandaag begint het officiële Glazen Huis in Heerlen en de Jozefmavo is er straks bij. De afgelopen tijd is er op de school hard gewerkt om een mooie donatie te kunnen doen en die naar Heerlen te brengen.

De examenkandidaten hebben zich dit jaar extra ingezet voor dit goede doel. In de voorbereiding naar Kerst hebben docenten en leerlingen meegewerkt aan een heuse kerstviering met mooie muziek, verhalen en optredens. Als waardering hiervoor is aan alle vierde klas leerlingen een vrijwillige financiële bijdrage gevraagd. Dit gebeurde volledig anoniem door middel van blanco enveloppen. Elke leerling was vrij in het bepalen van de hoogte van zijn of haar bedrag; alles was welkom! Ook konden er spontane donaties, door de overige leerlingen en docenten van school, worden gedaan in de container die op school staat.

Volgens het reglement van Serious Request garandeert school dat het volledige verzamelde bedrag wordt overgemaakt naar de organisatie. Vandaag sloot de actie die gestart was op 23 november. Het totaalbedrag was ruim €2500 ! De heer Freijer, teamleider van klas 4, is nu samen met een aantal leerlingen het geld (de cheque) persoonlijk brengen naar het Glazen Huis in Heerlen. Hiervan wordt ook een reportage gemaakt die later op de website van de Jozefmavo zal worden geplaatst.

 

Serious Request besteedt dit jaar aandacht aan kansarme kinderen in oorlogsgebieden. Deze inzamelingsactie levert jaarlijks veel geld op door mooie initiatieven vanuit het hele land. Volg het op Heerlen24 !

Jozefmavo

Willem de Zwijgerlaan 240, Vlaardingen

Meer over Jozefmavo →