Jonge ondernemers Lentiz schenken cheque voor goed doel

11-10-2020 Onderwijs Jasha Garritsen

VLAARDINGEN -  Bij Lokaal 97, dé goede doelenwinkel van het Geuzencollege, waar leerlingen van het profiel Marketing & Ondernemen hun stage lopen, hadden gisteren de jaarlijkse uitreiking van de cheque van €1010,00. Dit bedrag is zo gekozen omdat  10 oktober de dag van de duurzaamheid is en het nu 8 jaar geleden is dat de winkel is geopend.

Zo hebben in de afgelopen 8 jaar al vele leerlingen kennis mogen maken met hoe het is om een eigen bedrijf te hebben en wat daar allemaal bij komt kijken. De winkel is vier middagen per week open en elke middag heeft een vaste crew die alles doet wat nodig is om de winkel goed te laten draaien.

Alle verdiensten van de winkel gaan naar het goede doel wat de leerlingen zelf hebben gekozen en deze keer was het de beurt aan Stichting Make a Wish. Een stichting die dromen van kinderen met een levensbedreigende ziekte proberen uit te laten komen. In Nederland worden er jaarlijks zo’n 700 (!) dromen vervuld, en wereldwijd zijn dat er ongeveer 15000. De organisatie draait op vrijwilligers, bedrijven die meewerken aan het vervullen van dromen en sponsoren.

Voor de uitreiking was Saskia van Driel, algemeen vrijwilliger van St. Make a Wish naar de winkel gekomen. Zij vertelde aan de aanwezige leerlingen, docenten en stagebegeleiders over wat voor dromen kinderen zoal hebben en wat daar allemaal voor georganiseerd moet worden en iedereen was erg onder de indruk en luisterde aandachtig.

De meeste leerlingen hebben, gelukkig, nog geen situatie gehad waarin ze een kind in hun omgeving hebben gehad met een levensbedreigende ziekte en ondervinden op deze manier hoe belangrijk het is om iets voor een ander te kunnen doen. Nu in de vorm van een cheque. Wanneer zij betrokken zijn bij het doel zijn ze nog gemotiveerder om extra hun best het bedrag bij elkaar te verdienen.

Saskia van Driel van Make a Wish nam de cheque buiten in ontvangst en de zon liet zich die middag gelukkig zien zodat het een blije uitreiking werd.  Het geld wat de leerlingen hebben opgehaald zal worden besteed aan een wens van een kind die in de regio Rijnmond woont. Dit heeft alles te maken met Covid-19. Voor de leerlingen van Lokaal 97 is dit een positieve bijkomstigheid, dat ze weten dat het geld dichtbij besteed zal worden. Make a Wish zou ook proberen om te laten weten aan welke wens het geld besteed is.

Lokaal 97 is gevestigd aan Hoogstraat 97 en is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00. In de schoolvakanties is de winkel gesloten.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date