Jenaplanschool wil graag uw 'oude' planten

13-09-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Jenaplanschool Vlaardingen is gehuisvest aan de Van Hogendorplaan 1023 in het gebouw van De Groene Draad. In dit gebouw hebben ze 4 lokalen tot onze beschikking en verder op in de wijk, hebben we tijdelijk nog twee lokalen in de Magnoliastraat. Op het dak van de Groene Draad zijn schooltuintjes gesitueerd.

Samen met ouders en vrijwilligers werken de kinderen samen aan het realiseren van groene producten van de tuin. Het zaaien en oogsten gaat ze goed af. En vooral het verwerken in de keuken is een grote liefhebberij van veel kinderen. Biologielessen kan je leren uit boeken, maar op school geloven ze dat het leren over de natuur echt beklijft als je ervaringen opdoet. Daarom mogen de kinderen in het seizoen van april tot oktober elke week in de tuintjes werken. Boven op het dak is het een prachtig gezicht om alle kleuren en variaties in bloemen en planten te aanschouwen. En in de keuken kunnen de kinderen smullen van hun zelfgemaakte jam of soep.

De Jenaplanschool is graag groen en daarom doen ze hierbij ook een oproep om uw oude planten aan hen te doneren. Ze willen graag veel planten in de school. Heeft u thuis een plant die u liever weg zou doen, dan willen ze die adopteren. U kunt terecht aan de Van Hogendorplaan bij Jenapanschool Vlaardingen. Als u de plant afgeeft, zorgen zij er met veel aandacht en zorg voor dat deze blijft leven en gaat stralen.

Gerelateerd