Jenaplanschool Vlaardingen: zorgen voor elkaar!

06-10-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Jenaplanschool Vlaardingen is een basisschool voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. De school is gevestigd in het gebouw van De Groene Draad aan de Van Hogendorplaan. In het gebouw heeft de school 6 lokalen en een Allesruimte waar van alles gebeurt zoals vieringen, TV kijken of presentaties. Boven op het dak zijn schooltuinen gesitueerd. Van april tot oktober krijgen kinderen daar les in het zaaien en oogsten of bloemen plukken.

In december 2018 wordt het schoolplein verbouwd tot een leuke plek om te spelen omdat er dan duikelstokken, knikkerpotten en een speelhuisje worden geplaatst. Het bewegen vinden ze belangrijk en daarom spelen de kinderen elke dag een half uur buiten in de speeltuin of in het park. Het bewegingsonderwijs bestaat uit anderhalf uur gymnastiek en een half uur dans per week. De school is actief als het gaat om ervaringsgericht onderwijs. Kinderen gaan op excursies en er worden gastlessen gegeven passend bij de projecten. Er is veel aandacht voor het aanleren van vaardigheden zoals plannen, zelfstandig werken en presenteren.

Ouders zijn welkom in de school. Zij kunnen actief komen helpen bij allerlei activiteiten, maar ook meedenken over beleid. De democratische principes worden voorgeleefd doordat inspraak van ouders en kinderen worden gestimuleerd en op prijs gesteld. Eens per maand wordt een viering gehouden waarbij de kinderen aan de ouders presenteren wat ze hebben geleerd. Er wordt gewerkt met 7 stamgroepleiders, een directeur, een ib-er en twee onderwijsondersteuners. Ook zijn er twee honden in de school. De kinderen zitten in tweejarige stamgroepen, wat betekent dat twee leerjaren bij elkaar in een klas een stamgroep vormen. Ze leren elkaar helpen en te accepteren dat iedereen anders is. Net zoals in een gezin helpen de oudere kinderen de jongere kinderen en leren ze al vroeg zorg te dragen voor elkaar. Jenaplanschool Vlaardingen is een school waar je leert samenleven.

Jenaplanschool Vlaardingen
Van Hogendorplaan 1023
3135 BK Vlaardingen
Tel: 010 - 417 29 14
www.jenavld.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date