Je leven op papier: schrijven over jezelf

10-11-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Schrijven over jezelf en de jouwen - eigenlijk doen alle schrijvers dat. Jij kunt het ook. Hoe dan? Waar in de zee van verhalen over jou en je naasten begin je? En hoe maak je er een goed verhaal van? Dat ontdek je in de cursus Schrijven over je eigen bij KADE40. Docent Heleen Schoone geeft je inspirerende associatie- en schrijfoefeningen leer je hoe je de schatkist vol herinneringen kunt openbreken.

Iedereen maakt deel uit van een familie, groot of klein, ver weg of dichtbij. En elke familie is een bron van verhalen. De oom die feestjes op stelten zette, de moeder die prachtige jurkjes naaide, de oma die in haar eentje vijf kinderen grootbracht. Familievetes die tijdens kerstdiners werden uitgevochten, grote geheimen en kleine, liefdevolle herinneringen: leg ze vast voor jezelf, voor je (klein)kinderen en misschien zelfs voor een groter publiek.

Tijdens de cursus leer je waar je kunt beginnen, hoe je herinneringen ophaalt, hoe je onderzoek naar je familieverleden kunt doen en hoe je levendige verhalen schrijft die anderen graag willen lezen. Aan het eind van de cursus heb je én een verzameling verhalen én ideeën te over om na de cursus mee verder te gaan.


Cursus Schrijven over je Eigen | Autobiografisch Schrijven

14 nov – 19 dec

5 woensdagmiddagen, 13.30 – 15.30 uur

Docent: Heleen Schoone

KADE40, Westhavenkade 40, 3131 AE Vlaardingen

€ 169

Meer info: https://kade40.nl/cursus/schrijven 

 Gerelateerd