Info-avond over dyslexie in de bieb

27-08-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Van 3 tot en met 9 september is het de Week van de Alfabetisering. 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen & schrijven. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken bijhouden, maar ook je kind voorlezen.

Soms speelt dyslexie een rol bij moeite met lezen en schrijven. Ondanks veel oefenen lukt het vaak niet het beste uit jezelf te halen. Dat frustreert en belemmert iedere dag. Voor wie zichzelf daar in herkent organiseren Bibliotheek Vlaardingen en Lexima een avond over dyslexie. De avond is bedoeld voor volwassenen die weten dat ze dyslectisch zijn of ouders van dyslectische kinderen. Maar ook volwassenen die vermoeden dat ze dyslectisch zijn, zijn welkom. 

Dymphe Laan van Lexima vertelt over wat dyslexie precies is, hoe je het kunt herkennen en hoe je ermee om kunt gaan. Met hulp van de nieuwste technologie kan je beter lezen en leren. Tijdens de avond is er gelegenheid om kennis te maken met deze technologie. Ook is er gelegenheid om je door een taaldocent te laten toetsen. 

Waar en wanneer
* Dinsdag 4 september
* Centrale bibliotheek, Waalstraat 100
* Van 20.00 tot 22.00 uur
* Toegang is gratis na aanmelden 

Aanmelden
* Telefonisch: 010-4343222
* E-mail: info@bibliotheek.vlaardingen.nl
* Of bij de klantenservice in de bibliotheekvestigingen.Gerelateerd