IKC Van Kampen steunt De KanjerKetting

18-04-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Ieder jaar kiest IKC Van Kampen in de tijd voorafgaand aan het Paasfeest een goed doel uit om met de gehele school geld te sparen en op die manier aan anderen te denken.

Dit jaar werd er in groep 5a gesproken over een goed doel dat een meisje uit de klas (Carlyne) met haar ouders al jaren steunt door op koningsdag spelletjes te laten spelen en spulletjes te verkopen. De opbrengst is ieder jaar weer voor stichting “Kanjerketting”. De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. Om kinderen met kanker te steunen heeft de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker de KanjerKetting ontwikkeld. De KanjerKetting is tegelijk beloningssysteem en wegwijzer en bestaat uit kralen. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enzovoorts. Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal.

Alle collega’s steunden deze actie, door met de kinderen en hun ouders enkele weken geld te sparen, en met veel enthousiasme! De kinderen kwamen met muntjes en zelfs briefgeld naar school. Nadat alle 17 groepen het geld verzameld hadden en alles uiteindelijk geteld was, werd er tijdens de Paasviering van de school het uiteindelijke bedrag bekendgemaakt. Tot ieders vreugde was er een enorm bedrag gespaard: er kon €1811,29 aan Stichting De Kanjerketting worden gedoneerd! Meer informatie over het goede doel is te vinden op www.kanjerketting.nl

Carlyne en haar vader staan op Koningsdag met een kraampje op de Waalstraat, dus het goede doel is ook dan nog te steunen door daar een suikerspin of iets anders te kopen.

 Gerelateerd