IKC Van Kampen geopend

08-01-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 7 januari is IKC Van Kampen officieel geopend. Leerlingen van de kinderraad mochten het logo van IKC Van Kampen onthullen waarna alle kinderen een ballon mochten oplaten.

’s Avonds werd de opening nog eens ‘dunnetjes’ over gedaan door wethouder Ruud de Vries en bestuurder Claudia Doesburg van Un1ek. Oorspronkelijk waren de feestelijkheden buiten gepland, maar het stormachtige weer en de regen verhinderden dat. Op ludieke wijze wees Ruud de Vries naar het logo op een beeldscherm in de hal van het gebouw: ,,Als we nu allemaal even ‘ohhhh’ roepen dan is dat het officiële openingsmoment’’. Hij toonde zich wel even (gemaakt) teleurgesteld dat hij niet buiten aan ‘een touwtje mocht trekken’: dat stond immers in de formulieren voor de ‘aanvraag van de aanwezigheid van een wethouder’.

Voor alle aanwezige kinderen, ouders en medewerkers stonden verse oliebollen en appelflappen klaar en naar keuze chocolademelk of glühwein; een welkome traktatie voor wie uit de kou naar binnenkwam.

Vanaf nu vormen kindcentrum De Hobbit, peuterspeelzaal Van Kampen, CBS Van Kampen en BSO Valerius samen IKC Van Kampen. Het afgelopen jaar is door alle medewerkers van IKC Van Kampen hard gewerkt om één team te vormen met één taak: het beste onderwijs en de beste opvang in een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De hele dagopvang, de peuterspeelzaal, het basisonderwijs en de buitenschoolse opvang en binnen- en buitenschoolse activiteiten worden vanuit één organisatie, door één team met één visie en missie aangeboden. IKC Van Kampen is verdeeld over drie locaties in Vlaardingen centrum die bij elkaar horen: de frisse groene kleuren en het nieuwe logo zijn van grote afstand herkenbaar op alle gebouwen.Gerelateerd