IKC Het Spectrum behaalt vignet Gezonde School

25-02-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - IKC Het Spectrum heeft als eerste Vlaardings integraal kindcentrum / basisschool het vignet 'Gezonde School' behaald. Met het vignet Gezonde School laat IKC Het Spectrum zien dat zij voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door de deskundigen van Gezonde School. Een geweldig resultaat! 

Samen voor gezond
Werken aan gezondheid draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Vanuit het profiel 'Samen voor Gezond' streeft IKC Het Spectrum naar actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving en is er volop aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.  IKC Het Spectrum legt de nadruk op gezonde voeding, beweging, welbevinden en de leefomgeving van leerlingen.  Met het behalen van het themacertificaat voeding laat IKC Het Spectrum zien dat er specifieke aandacht  is  voor het maken van gezonde keuzes rondom voeding. 

Gezonde voeding
Het aanbieden van gezonde voeding heeft een nadrukkelijke plek binnen het IKC waarbij de richtlijnen van het Voedingscentrum worden gevolgd. Dat begint al bij de 0-4 jarigen op de hele dagopvang bij De Krentenmik| IKC Het Spectrum. De kinderen krijgen een gebalanceerd en afgestemd menu, waarbij rekening wordt gehouden met gezonde en noodzakelijke voedingsstoffen. Onnodige voedingsstoffen zoals suiker worden gemeden. 

Dit wordt in de peuterspeelzaal, in het basisonderwijs en bij de buitenschoolse opvang voortgezet. De kinderen eten als tussendoortje vooral groente en fruit en het drinken van water mag de hele dag. Via het EU-schoolfruitprogramma wordt groente en fruit geleverd; zo maken de kinderen kennis met allerlei verschillende vruchten. Dat is niet alleen lekker en gezond maar ook leerzaam en gezellig. 

Feestje
Directeur van IKC Het Spectrum Susanne Snoeij, is trots op het vignet Gezonde School voor IKC Het Spectrum. ,,Wij vinden het belangrijk om kinderen een gezonde leefstijl mee te geven. Het ICK is naast het gezin, de perfecte oefenplek om gezonde keuzes te leren maken en gezonde gewoontes op te bouwen. Dat we het vignet behaald hebben is een mooie beloning voor het hele team, onze leerlingen én voor de ouders. Zo maken we met elkaar ons profiel SAMEN VOOR GEZOND goed zichtbaar. Deze week hebben we op alle locaties van IKC Het Spectrum gevierd dat we het vignet behaald hebben. Stichting Vlaardingen in Beweging (VIB) organiseerde sport- en spelactiviteiten op het plein, er was een 'bottle flip challenge' en medewerkers van JOGG serveerden heerlijk fruitwater uit de waterbar. En natuurlijk was er voor ieder kind een kleine traktatie!''

Gerelateerd