Categorieën

Service

IKC De Ark opent nieuwe kunst BSO

IKC De Ark opent nieuwe kunst BSO
Onderwijs

IKC De Ark opent nieuwe kunst BSO

  • Redactie
  • 24-10-2017
  • Onderwijs
IKC De Ark opent nieuwe kunst BSO
VLAARDINGEN - Op woensdag 25 oktober viert IKC De Ark de officiële opening van de nieuwe locatie voor buitenschoolse opvang aan de Baarnhoeve in Vlaardingen. Afgelopen zomer bleek dat door een toestroom van nieuwe leerlingen bij IKC De Ark, in de locatie aan Lissabonweg extra ruimte nodig om alle onderwijsgroepen te kunnen huisvesten. Na de sluiting van CJBS ’t Kompas in juli werd de locatie aan de Baarnhoeve verbouwd en geschikt gemaakt voor buitenschoolse opvang.


Omdat leren een Kunst is’

De kinderen van IKC De Ark kunnen hier na schooltijd en in de schoolvakanties naar hartenlust binnen en buiten spelen en hun creativiteit en talenten ontwikkelen. In ateliers organiseren de pedagogisch medewerkers (kunst)activiteiten en workshops onder het motto van IKC De Ark: ‘Omdat leren een Kunst is’. Op het podium met professionele licht- en geluidsinstallatie kunnen kinderen toneel spelen, dansen en zingen voor publiek. Er is ook een computerruimte waar kinderen huiswerk kunnen maken en een ’filosofeer ruimte’ waar kinderen rustig kunnen chillen. De voorschoolse opvang van IKC De Ark blijft plaatsvinden aan de Lissabonweg.


BSO De Villa

De naastgelegen buitenschoolse opvang van Kindcentrum De Villa blijft op de huidige locatie bestaan. De kinderen van BSO De Villa mogen natuurlijk meedoen aan de activiteiten en workshops in de ateliers van BSO De Ark.



UN1EK onderwijs en opvang

IKC De Ark is onderdeel van UN1EK onderwijs en opvang. UN1EK heeft in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis negen integrale kindcentra (IKC’s) voor opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar en zes basisscholen met peuterspeelzaal of startgroep en buitenschoolse opvang. Daarnaast heeft UN1EK diverse locaties voor kinderopvang. De IKC’s hebben een UN1EK profiel zodat kinderen van 0 tot 13 jaar in de kinderopvang en tijdens de binnen- en buitenschoolse activiteiten hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

UN1EK Onderwijs en Opvang

Emmastraat 45, Vlaardingen

Meer over UN1EK Onderwijs en Opvang →