Het Groen kijkt verder met jou

07-12-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Inspirerende woorden, maar waar staan ze voor? Leerlingen van het Groen van Prinstererlyceum leren betrokken te zijn bij de maatschappij en iedereen die daaraan deelneemt.

Zo maken alle brugklasleerlingen een kerstkaart voor patiënten in het Vlietlandziekenhuis. Ze leren bij het vak Nederlands hoe je een wenskaart schrijft en gaan daarna kunstzinnig met glitters en kleurtjes aan de slag om er iets moois van te maken. Iedere patiënt die met Kerst in het ziekenhuis ligt krijgt van een leerling van ’t Groen een mooie kerstkaart.

Ook staat de ‘wensboom’ straks weer in de hal. In deze boom hangen geen kerstballen, maar kleine briefjes met allerlei wensen. Leerlingen van ’t Groen kunnen een wens voor een ander in deze kerstboom hangen. Ze vragen bijvoorbeeld een cadeau voor een zieke vriendin, een boek voor een ouder of wensen dat het goed gaat met oma. De leerlingenraad kiest een aantal mooie wensen uit en laat die uitkomen. Zo leren de leerlingen betrokken te zijn bij een ander.

Wil je graag kennis maken met onze school of sfeer proeven? Bezoek dan onze Open Avond op woensdag 1 februari 2017. Voor meer informatie over de voorlichtingsdagen en Open Avond, klik hier!Gerelateerd