Het Anker is de sportiefste basisschool van Vlaardingen!

10-07-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Vanochtend kregen de kinderen van CBS Het Anker uit handen van wethouder onderwijs Jacky Silos-Knaap de prijs voor ‘De sportiefste basisschool van Vlaardingen’: een waardecheque voor een ochtend spelen bij Speelparadijs de Beestenboel.

Vorige week ontvingen de kinderen en hun ouders/verzorgers een speciale uitnodiging met de tekst: "Tijdens dit bijzondere bezoek worden de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van CBS Het Anker beloond voor een zeer bijzondere prestatie. Dit moet natuurlijk worden gevierd! De wethouder onderwijs, Vlaardingen in Beweging en een “mystery gast” komen naar onze school. Maar wat komen ze doen?" 

CBS Het Anker heeft in het schooljaar 2017-2018 met 23 teams uit de groepen 3 t/m 8 deelgenomen aan negen van de veertien schoolsporttoernooien. Schoolsporttoernooien worden georganiseerd door sportclubs in samenwerking met Vlaardingen in Beweging. Tijdens de toernooien ontvangen de teams van de scheidsrechters punten voor Sportiviteit & Respect. Het aantal punten per toernooi worden meegenomen in het jaarklassement. CBS Het Anker is op basis van het behaalde puntentotaal de winnaar van het jaarklassement en daarmee de eerste winnaar 'Sportiefste basisschool van Vlaardingen'. Daarmee lieten ze respectievelijk IKC De Schakel en IKC Ambacht achter zich op een tweede en derde plaats. 

Na de zomervakantie staan alle scholen weer op nul punten en kunnen er tijdens de 14 sporttoernooien gedurende het schooljaar 2018-2019 weer nieuwe sportiviteit & respect punten verzameld worden. Voor een overzicht van alle toernooien kan nu al gekeken worden op deze link!  

 

 

 

 

 Gerelateerd