Herrie maken voor het recht op onderwijs

10-03-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Vandaag vond de jaarlijkse actie 'Wij trekken aan de bel' plaats. Op deze dag maakten basisschoolleerlingen één minuut lang samen kabaal op het schoolplein met onder meer toeters en trommels. Zo vroegen ze aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen. Dat zijn er meer dan 23 miljoen.

Op CBS De Schakel aan de Van Boisotstraat hadden ze dat herrie maken vandaag goed begrepen. Honderden kinderen lieten de buurt eens even goed weten wat ze van het recht op onderwijs voor hun leeftijdsgenootjes elders vinden, zoals te zien en te horen op het filmpje.

'Wij trekken aan de bel' is een speelse actie met een serieuze ondertoon. Hoe meer scholen meedoen, hoe luider de boodschap. Om de actie aan te kleden kreeg elke deelnemende school een actiepakket toegestuurd. De actiepakketten werden uitgegeven door het Liliane Fonds. De missie van het Liliane Fonds: bijdragen aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook kinderen met een handicap die opgroeien in extreme armoede, al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Voor meer info over dit fonds: klik hier!Gerelateerd