Hardlopen met de wethouders

13-03-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Vanochtend was er alle gelegenheid voor wethouders Bart Bikkers en Jacky Silos om de politieke kater van gisteravond  kwijt te raken. Samen met de kinderen van IKC Het Spectrum liepen ze een paar rondjes hard rond de school aan de Boslaan, de ‘Daily Mile’. Ze doen dit in het kader van ‘De Week voor de Gezonde Jeugd’ van 11 tot en met 15 maart. In deze week is het thema ‘Een stap vooruit’ en daar past de Daily Mile goed in, omdat de kinderen letterlijk een stap vooruit zetten naar een gezonde omgeving voor de jeugd. 

Gezonde school
IKC Het Spectrum heeft het vignet ‘Gezonde School’ voor voeding al behaald en is nu bezig om het vignet voor bewegen te halen. Voldoende bewegen vinden ze belangrijk voor hun leerlingen. Daarom doen ze mee met de Daily Mile, dat deze week georganiseerd wordt door JOGG Vlaardingen. Op beide locaties van IKC Het Spectrum werd per groep gelopen, dus aan de Boslaan en de Wilhelminastraat. In totaal liepen er 150 leerlingen mee van de groepen 3 tot en met 8. Na afloop kregen de kinderen een stuk fruit en een flesje water, en dit past uiteraard weer in het thema ‘Gezond’. 

Wat is The Daily Mile?
Het is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. Dagelijks onderbreken kinderen de les 15 minuten om in hun eigen tempo een rondje te rennen of joggen met hun klasgenoten. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan.Gerelateerd