Categorieën

Service

Gouden schoolkantineschaal voor het Groen

Gouden schoolkantineschaal voor het Groen
Onderwijs

Gouden schoolkantineschaal voor het Groen

  • Redactie
  • 08-02-2019
  • Onderwijs
Gouden schoolkantineschaal voor het Groen
VLAARDINGEN - Lentiz | Groen van Prinstererlyceum heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de school zien dat het voedingsaanbod van de kantine gezond is. De schaal is geldig tot het einde van het kalenderjaar. 

Het Groen van Prinstererlyceum heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op het assortiment van gezonde broodjes, groente en fruit. Daarnaast is er altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt tot het maken van gezondere keuzes. Vorig jaar behaalde de school nog een zilveren Schoolkantine Schaal. Afgelopen jaar zijn er flinke stappen gezet op weg naar een nog gezondere schoolkantine. De school en Van Leeuwen Catering zijn dan ook blij met de erkenning van hun harde werk door het Voedingscentrum 

Gezonde leefomgeving

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Leerlingen brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. ,,We zijn er trots op dat de school en onze medewerkers de gouden Schaal uitgereikt krijgen. Het laat zien dat wij ons houden aan de richtlijnen voor de Gouden Schoolkantine. Hiermee wordt onze gezamenlijke inzet beloond om de leefomgeving van jongeren gezonder te maken!'', aldus Vicky Verschuuren, manager Gezondheid- en Duurzaamheid bij Van Leeuwen Catering en verantwoordelijk voor het assortiment binnen de schoolkantine van o.a. het Groen van Prinstererlyceum.

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →