Goed resultaat leerlingen Geuzencollege bij VCA Basis Examen

19-12-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Dinsdag 13 december hebben negentien leerlingen van het Geuzencollege van de bovenbouw deelgenomen aan het VCA Basis Examen. Van deze leerlingen zijn er 16 (84 procent) geslaagd voor dit behoorlijk zware examen. Het examen werd afgenomen in Hoogvliet bij het Vialex examenbureau. 

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om werknemers veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. 

Het betrof allen leerlingen van de vernieuwde opleiding Techniek en Onderhoud. De leerlingen waren in speciale VCA-lessen op dit examen voorbereid door twee, in de praktijk geharde, docenten van het Geuzencollege. Zij zijn dan ook uitermate trots op het behaalde resultaat. 

Het Geuzencollege geeft, als een van de weinige vmbo’s in de regio, zijn leerlingen de kans dit certificaat te behalen, omdat ze na hun welverdiende kerstvakantie tijdens een stage in de praktijk aan de slag gaan. Om op bedrijventerreinen toegelaten te worden en te kunnen werken, wordt er uitdrukkelijk naar dit certificaat gevraagd bij een aantal van hen. 

In het begin van het nieuwe jaar zullen de certificaten officieel uitgereikt gaan worden. Dit zal gebeuren door iemand van het bestuur van de Lentiz Onderwijsgroep of door de wethouder van de gemeente Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date