Fiets voor winnaars opvoedselfie fotowedstrijd

10-10-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op woensdagmiddag 9 oktober vierden we de prijsuitreiking van de opvoedselfie fotowedstrijd die was georganiseerd door de initiatiefnemers van de website opgroeieninvlaardingen.nl. Deze zomer mochten ouders een opvoedselfie insturen waarmee zij kans maakten op het winnen van een kinderfiets.

Vanmiddag mochten Joep Vens (6) en Lina Salman (bijna 4) in het bijzijn van hun (groot)ouders in de bibliotheek hun splinternieuwe fiets in ontvangst nemen van wethouder Bart Bikkers. De wethouder vertelde dat het deze week, heel toepasselijk, nationale Kinderboekenweek én Week van de
Opvoeding is. Het thema van de Kinderboekenweek is Reis mee!

Vlaardingen wil graag een echte fietsstad zijn: fietsen is gezond en sportief, gezellig om samen te doen én goed voor het milieu. De wethouder raadt ouders dan ook aan om wat vaker met hun kind te fietsen: jong geleerd, oud gedaan! Joep en Lina mochten een proefrondje fietsen door de bibliotheek.
Lina wordt binnenkort vier jaar en gaat dan naar de Jenaplanschool op haar mooie nieuwe roze fiets. Joep is blij dat hij nu een standaard heeft op zijn stoere zwarte fiets. Omdat het Kinderboekenweek is kregen de prijswinnaars ook nog een mooi boek van Marry Broek, directeur van Stichting Aanzet.

Het thema van de nationale Week van de Opvoeding is ‘hand in hand’. Opvoeden doe je niet alleen, maar samen. Hand in hand met ouders of opvoeders, spelen ook de school, sportvereniging, buren, vrienden en familie een rol in de opvoeding van het kind. Samen zorgen we dat kinderen goed en gezond kunnen opgroeien in Vlaardingen.

Opgroeien in Vlaardingen
De website opgroeieninvlaardingen.nl werd in juni gelanceerd. Het is dé digitale informatieplek voor ouders met kinderen in Vlaardingen. Ouders vinden er filmpjes met informatie en advies van deskundigen, vlogs van andere ouders, een activiteitenagenda en links naar organisaties die helpen met de opvoeding, ontwikkeling, opvang, onderwijs, gezondheid en zorg voor kind(eren) in Vlaardingen.

De website opgroeieninvlaardingen.nl is een initiatief van de gemeente Vlaardingen en organisaties die betrokken zijn bij het opgroeien van kinderen in Vlaardingen, onder anderen UN1EK onderwijs en opvang, Wijzer in Opvang & Onderwijs, Bibliotheek Vlaardingen en Stichting Aanzet. Zij geven via opgroeieninvlaardingen.nl actuele informatie over de opvoeding, ontwikkeling, kinderopvang, onderwijs, gezondheid en zorg voor kinderen in
Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date