Feestelijke diploma-uitreiking bij de mavo VOS 

02-07-2020 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De eerste dag van de diploma uitreikingen op De Mavo VOS was een groot succes. Er heerste een enorm gezellige en huiselijke sfeer in de school. Juist in deze tijd vindt de Mavo VOS het belangrijk dat de leerlingen nog even in het zonnetje worden gezet op een persoonlijke manier, terwijl rekening wordt gehouden met de gegeven richtlijnen van het RIVM. De leerlingen, ouders en verzorgers, maar ook de docenten hebben deze manier van vieren als enorm fijn ervaren. 

,,We hebben 155 geslaagde leerlingen, wat uitkomt op 99,4% geslaagd. Onder deze geslaagde leerlingen hebben we 1 leerling die ‘Cum Laude’ geslaagd is en 15 ‘uitblinkers’. Dit betekent een gemiddeld cijfer boven de 7.0. Hier zijn wij natuurlijk enorm trots op.'' 

De diploma uitreiking is verdeeld over twee dagen, 1 en 2 juli, met elke dag vijf sessies van een uur. Tijdens zo’n sessie zijn er 15 a 16 leerlingen die met aanhang bij elkaar aan een tafel zitten, op gepaste afstand van elkaar. Bij elk groepje is een docent aangewezen als ‘tafelheer’ of ‘butler’, die zorgt voor een hapje en een drankje. 

Elk uur werd geopend met een toespraak van de directeur, de heer van Beek, gevolgd door een praatje van de afdelingsleider van jaar 4, mevrouw Van der Hout. de heer Anul, examencoördinator, gaf nog belangrijke informatie over het ondertekenen van het diploma. 

Daarna kwamen de leuke persoonlijke teksten die de docenten per leerlingen hebben gemaakt en voorgedragen. Hierbij werden de leerlingen een voor een persoonlijk in de spotlight gezet. Er kwamen leuke verhalen, gedichten en herinneringen voorbij. Een mooie, maar vooral leuke manier om de schoolcarrière samengevat voorbij te zien komen. Menig ouder en leerling kreeg zichtbaar een brok in de keel. 

Na de leuke toespraken startte het officiële gedeelte van de diploma-uitreiking, namelijk het ondertekenen en het officieel maken van het diploma. De leerlingen hebben hun diploma aan tafel bij hun familie en vrienden ondertekend. 

Als afsluiter van het uur werd er een mooie eindspeech gehouden en volgde een groepsfoto waarbij de leerlingen hun ‘examen geslaagd hoedje’ op een traditionele manier de lucht in hebben gegooid. Op weg naar buiten heeft iedereen nog de kans gekregen nog op de foto te gaan in de ‘Photobooth’ om nog een laatste herinnering mee te nemen aan de diploma-uitreiking van De Mavo VOS. 

Alle geslaagden, nogmaals gefeliciteerd en alle goeds voor de toekomst gewenst.

Bekijk de foto'sGerelateerd