Feest op CBS Het Anker: 40 jaar!

06-09-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Kinderen Voor Kinderen werd opgericht, “I Was made For Loving You” van KISS stond in het jaaroverzicht van de Top 40 op nummer 1, Egypte erkende als eerste Arabisch land Israël en Sony lanceert de Walkman.

Natuurlijk gebeurde er nog veel meer in 1979, want we hebben het over dat jaar, maar voor CBS Het Anker was het de start van de school en dat werd deze week groots gevierd! De afgelopen drie dagen stond het aan het Kruidenpad op Het Anker bol van de activiteiten; op woensdag ging de school terug in de tijd en de meesters en juffen kleedden zich daar speciaal voor aan, met wijde kleren en ‘grote kapsels’. Op donderdag werd er veertig jaar vooruit gekeken met allerlei wetenschappelijke experimenten, en ook grappige en wonderlijke  proefjes met ‘mad science’. En vandaag was iedereen terug in het heden en was de school omgebouwd tot één groot pret- en activiteitencentrum!

Er was een bioscoop, er werden workshops gehouden waar onder meer tasjes werden gemaakt, er was een discotheek, een optreden van een clown en nog heel veel meer. In ieder geval was het leuk voor iedereen: leerlingen, ouders en leerkrachten, en bovendien was er ook nog eens speciaal een frietkraam op het schoolplein neergezet van waaruit de hongerige magen werden bevoorraad.

Kortom, drie dagen om nooit meer te vergeten en een school waar straks voor al die leerlingen mooie herinneringen liggen. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Bekijk de foto'sGerelateerd