Categorieën

Service

Enkele groepen bij Dagschool Erasmus

Enkele groepen bij Dagschool Erasmus
Onderwijs

Enkele groepen bij Dagschool Erasmus

  • Advertorial
  • 16-06-2016
  • Onderwijs
Enkele groepen bij Dagschool Erasmus
VLAARDINGEN - Vlaardingse Dagschool Erasmus aan de Huijgensstraat is een openbare basisschool met relatief kleine groepen van gemiddeld twintig kinderen. De leerkracht kent de kinderen hierdoor goed en kan hen op maat begeleiden. Tot nu toe zijn er elk jaar wel groepen gecombineerd geweest. Voor het schooljaar 2016-2017 bestaan de groepen 3 tot en met 8 uit enkele groepen. Daarnaast zijn er twee kleutergroepen waar bewust voor de combinatie van groepen 1 en 2 gekozen is. Vlaardingse Dagschool Erasmus werkt bij nieuwe inschrijvingen niet met wachtlijsten.
 

Goede resultaten Centrale Eindtoets


Voor het tweede jaar op rij scoort groep 8 boven het landelijk gemiddelde van de Centrale Eindtoets met 535,2 gemiddeld! Een heel goed resultaat, waar leerlingen en leerkrachten hard aan gewerkt hebben.
 

Over de school en peuterspeelzaal


Vlaardingse Dagschool Erasmus is een Vreedzame School. Het motto is ‘gezien, gehoord en betrokken’. Het idee achter de Vreedzame School is dat de school een gemeenschap wordt, waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het kernbegrip is dus sociale verbondenheid. Aangepast aan het niveau van de verschillende groepen zijn er lessen waarin de kinderen sociale vaardigheden kunnen trainen. Ze leren op een prettige manier conflicten op te lossen of goed te kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen. 

Spelen, stimuleren, ontwikkelen en ontmoeten, dat zijn de kernfuncties van de peuterspeelzaal Erasmus. Kinderen van twee tot vier jaar leren in een ongedwongen sfeer en in een veilige omgeving om met leeftijdsgenootjes om te gaan. Kinderen komen gemiddeld twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. Voor peuterspeelzaal Erasmus is geen wachtlijst. U bent van harte welkom om eens te komen kijken. U kunt gewoon langskomen bij de peuterspeelzaal aan de Huijgensstraat. Via de website van Wijzer in Opvang & Onderwijs (www.wijzer.nu) kunt u uw kind aanmelden voor de peuterspeelzaal.