Engelse zangeres op Daltonschool De Klinker

14-09-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 22 september zal de Londense zangeres Gabby Young een kort optreden geven op Daltonschool De Klinker aan de Binnensingel. Het optreden start om 13.15 uur en zal ongeveer een half uur duren.

In 2014 trad  op de school de band Revere op. De zanger daarvan speelt in de begeleidingsband van Gabby Young en keert dus terug. Docent Eric Walbeek is in 2010 bevriend geraakt met de zanger van die band, na een review die hij geschreven had. Met ondersteuning van Eric en een dosis geluk (en het in aanraking komen met de juiste mensen) lukte het om de band een platencontract te laten tekenen in de Benelux bij V2 records waarna ze ook in Nederland gingen optreden. Ze hebben onder andere in Paradiso gestaan. Met Rotterdam kregen ze een speciale band en ze hebben daar regelmatig opgetreden (Rotown). Helaas is de band gestopt en heeft in december 2016 zijn allerlaatste optreden gegeven op de V11 boot in Rotterdam.

Eric: ,,De zanger van die band speelt ook in de band van zijn vrouw Gabby Young en die is momenteel op tournee in Europa. Ze hadden een gaatje vrij in hun schema en vonden het leuk om op onze school te komen optreden. Overdag voor de kinderen en hun ouders, en 's avonds is er dan een besloten optreden voor gasten. We zijn dus erg blij om weer zoiets leuks voor de leerlingen te kunnen regelen. Vooraf laten we wat Engelse liedjes horen en mag de bovenbouw in het Engels gaan interviewen.